menu
 winkelmandje 

Ware vrede

Oefeningen in geweldloosheid

Thich Nhat Hanh

Behalve grondlegger van de mindfulness is Thich Nhat Hanh ook voorvechter van geweldloze vrede. Mindfulness is voor hem de weg naar vrede. In dit boek laat hij zien hoe we kunnen omgaan met het geweld in onszelf en in de ander. Hij helpt ons de weg van de vrede te ontdekken in elke denkbare situatie. Met een combinatie van moed, vriendelijkheid en innerlijke rust kunnen we het verschil maken voor onszelf, onze naasten en de wereld. Oefeningen maken het boek uiterst praktisch en toegankelijk.

info van de uitgever
[Ten Have, 2018]

NBD Biblion bespreking
In dit boek geeft een van de belangrijkste hedendaagse boeddhistische leiders talloze aanknopingspunten voor een vreedzaam leven. Hij bedoelt daarmee niet alleen de afwezigheid van geweld of oorlog, maar vooral het ontwikkelen van inzicht, begrip en mededogen, gecombineerd met handelen. Dit leidt in ons persoonlijk leven tot meer geluk en vrede. Deze Vietnamese leermeester maakt in heldere taal duidelijk op welke manier wij ons bewustzijn kunnen vergroten, hoe wij het goede kunnen voeden en op welke manier het negatieve geen kans krijgt uit te groeien.
Hij roept de lezer op zichzelf te veranderen en daarmee indirect ook zijn omgeving. Woede, angst, teleurstelling en machteloosheid leiden dan niet meer automatisch tot agressie en geweld, maar tot inzicht, begrip en acceptatie.
Als ondersteuning bij dit proces zijn meditatie- en ademhalingsoefeningen opgenomen. Het boek ademt een grote wijsheid en warmte uit en zet de lezer liefdevol aan om echte vrede in zijn hart na te streven. Geen zweverige theorie, maar direct toe te passen in het dagelijkse leven.

Ware vrede

Oefeningen in geweldloosheid

Thich Nhat Hanh · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789025906573