menu
 winkelmandje 

Waarom lig jij in mijn bedje?

Joke van Leeuwen

Het is tijd om te gaan slapen. Maar ligt iedere knuffel wel in zijn eigen bedje? En is er voor het lappenpopje écht geen bedje over? Gelukkig, er is nog een plekje. Welterusten!

info van de uitgever
[Querido, 2012]


NBD Biblion bespreking
Een jongetje met een grappige zwarte krul op zijn hoofd (of een slaapmutsje?) gaat naar bed. Hij gooit zijn beer uit bed - vindt hem te groot en te warm - en draagt hem op in zijn eigen bed te slapen. Beer stapt op zijn eigen bed af en ziet daar de knuffelhond liggen. 'Waarom lig jij in mijn bedje?' Na een korte dialoog stuurt beer de knuffelhond naar zijn eigen bed. Zo moeten alle knuffels een plekje opschuiven. Alleen voor de lappenpop is geen eigen bedje meer beschikbaar. Wat nu?
Auteur en illustrator Joke van Leeuwen zet met een minimaal aantal woorden, krachtige tekeningen en een uitstekende vormgeving een sterk verhaal neer. De knuffelfiguren en hun bedjes, ieder met hun eigenheden, nemen een prominente plaats in op de illustraties met hun nachtblauwe achtergrond.
De leporellovorm van het boek (stevig uitgevoerd op dik, glanzend papier) draagt bij aan het repeterende karakter van het verhaal - een aantrekkelijk aspect voor jonge kinderen - en geeft de omslag in het verhaal letterlijk weer. De kleurstelling van de knuffels herhaalt zich in de lay-out, handig voor de voorlezers: de tekst verspringt van kleur wanneer een andere knuffel aan het woord is. Origineel prentenboek, mooi door zijn eenvoud. Vanaf ca. 2 jaar.

Waarom lig jij in mijn bedje?

Joke van Leeuwen · alles van deze auteur 

€ 7.99

ISBN 9789045112305