menu
 winkelmandje 

Waar zijn Joko's vriendjes?

Ruth Brown

Joko gaat een eindje wandelen en ontmoet onderweg in het bos al zijn vriendjes, groot en klein. Om ze te vinden is nog niet zo gemakkelijk, want ze hebben zich allemaal goed verstopt tussen de bladeren van de bomen!
Aan het einde van de dag is het tijd voor Joko om te gaan slapen en wensen al zijn vriendjes hem 'slaap lekker' toe.
Voor kinderen vanaf drie jaar een heerlijk 'kijk- en zoekboek', waarbij de oplossing gevonden wordt als er een halve bladzijde omgeslagen wordt. Ruth Brown, bekend van het bij kinderen geliefde boek De oude boom, zorgde opnieuw met kleurige, sprankelende illustraties voor een prentenboek waaraan veel kinderen plezier zullen beleven.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2012]

NBD Biblion bespreking
Joko de aap wandelt door het oerwoud op zoek naar zijn vriendjes. Achtereenvolgens komt hij verschillende vrienden tegen: de kangoeroe, olifant, krokodil, slang, kameleon en babybeer. Hij groet ze en als het tijd voor hem is om zelf naar bed te gaan, wensen zijn vrienden hem in koor welterusten.
Leuk prentenboek in oblong formaat met paginagrote, uitbundig gekleurde aquarellen over dubbele pagina's.
Steeds als Joko een vriend ontmoet, wordt op een halve pagina aan de rechterzijde een deel van het dier getoond, verstopt onder takken, bladeren, water of een boomstam, zodat de peuter aan wie het boek wordt voorgelezen het dier kan raden. Bij het omslaan van deze halve bladzijde (waarvan de illustratie goed doorloopt op de onderliggende pagina) verschijnt de rest van de tekening, waarop het dier nu goed zichtbaar is.
De eenvoudige eenregelige tekst eindigt steeds met door de lezer in te vullen puntjes...; het juiste antwoord is op de achterkant van de halve bladzijde gedrukt. De dieren zijn vrolijk, herkenbaar en nooit eng voor de jonge doelgroep. Op het omslag staat een vrolijke aap omringd door zijn al even vrolijke vriendenkring. Vanaf ca. 3 jaar.

Waar zijn Joko's vriendjes?

Ruth Brown · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789060386743