menu
 winkelmandje 

Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe?

Met een originele benadering van onze voorouders en een blik op vandaag en morgen

Bruno Skerath

Dit boek van Bruno Skerath behandelt cruciale thema's uit de prehistorie en de geschiedenis, vaak met verbluffend nieuwe inzichten. Ook de actualiteit komt ter sprake. Dat alles gebeurt met een reeks zeer leesbare en geïllustreerde taferelen die men evengoed apart kan bekijken.

Een keuze uit de onderwerpen: De bolvorm van de aarde was al bekend in de Steentijd

 • Waren onze voorvaderen primitief? We zijn hen nog altijd schatplichtig
 • De Kelten hebben ooit een eigen vorm van christendom verspreid
 • Karel de Grote kon noch lezen noch schrijven, maar was een geleerd man
 • Kruisridders zoals Godfried van Bouillon wilden Jeruzalem uitspelen tegen Rome
 • De opdracht van de tempeliers en hun ondergang-Jeanne d'Arc, een 16-jarig meisje, redde niet enkel Frankrijk, maar ook Engeland
 • Verlichting, tolerantie, pluralisme … en kolonisatie
 • Van landbouw naar industrialisering
 • Hoe onze welvaartstaat tot stand is gekomen met de problemen waarmee hij is behept
 • De oorzaken van de huidige crisis: een rigoureuze analyse
 • De Europese integratie en de globalisering
 • en nog veel meer.

Belangwekkend ook: de voorhistorische en historische plaatsen die in dit boek aan bod komen, zijn wereldcultuurgoed en een bezoek meer dan waard. Ze kunnen een interessant doel vormen voor een reis of uitstap. De uitleg die wordt verstrekt, en die men niet aantreft in de reisgidsen, zal er een extra dimensie aan verlenen.

Over de auteur. Geboren in 1929 maakte hij als kind de Tweede Wereldoorlog mee. Daarna volgde hij de naoorlogse ontwikkeling op de voet. Eerst was hij jarenlang werkzaam in het notariaat, daarna volgde een vijfjarige werkzaamheid op de financiële afdeling van een internationale firma. Dan besloot hij dit alles de rug toe te keren en stichtte hij, samen met zijn vrouw Christiane, na een 3-jarige opleiding in Nederland, het 'Iona Instituut' in Kessel bij Lier, erkend door de overheid en bestemd voor kinderen met ernstige stoornissen, later ook voor volwassenen met een handicap. Hij voerde er 25 jaar lang het beleid en gaf tevens onderwijs, therapie en vorming.

Daarnaast verdiepte hij zich in de cultuurgeschiedenis. Met zijn vrouw en zijn drie zonen maakte hij reizen naar interessante historische en voorhistorische plekken. Voor sommige van die sites trad hij ook op als gids voor schoolkinderen en andere belangstellenden.

De geesteswetenschap van Rudolf Steiner, waarmee hij al vroeg had kennisgemaakt, zorgde voor een extra verdieping, waardoor o.a. de spiritualiteit van de oude volkeren beter kon worden benaderd.

Bij dit alles bleef hij wakker voor de actualiteit, met zorg voor de toekomst op onze planeet. Hij hield talrijke voordrachten en gaf cursussen in binnen- en buitenland. Een volledig herwerkte neerslag daarvan vindt men in dit boek.

Info van de uitgever

[Kramat, juni 2013]

Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe?

Met een originele benadering van onze voorouders en een blik op vandaag en morgen

Bruno Skerath · alles van deze auteur 

€ 25.00

ISBN 9789079552955