menu
 winkelmandje 

Vruchtbare landbouw

op biologisch-dynamische grondslag

Rudolf Steiner

Reeds in 1924, toen niemand zich nog zorgen maakte over de vervuiling van het milieu, pleitte Steiner voor een landbouw die de natuur niet uitbuit, maar met haar samenwerkt.

Dit boek bevat de beroemde 'landbouwcursus' die het uitgangspunt is geworden voor de internationale biologisch-dynamische landbouwbeweging. In Steiners geesteswetenschap is de relatie tussen mens en natuur een steeds terugkerend thema. De landbouw is bij uitstek een gebied waarop deze relatie praktisch gestalte krijgt: in de omgang met de aarde, met planten en dieren, en ook in het rekening houden met de invloed van sterren en planeten.

Typerend voor Steiners benadering is de afwisseling tussen grote, veelomvattende gezichtspunten en zeer concrete maatregelen. Hoe dit spanningsveld in de praktijk vruchtbaar kan worden gehanteerd, beschrijft Albert de Vries in het nawoord.

Deze uitgave heeft ook niet-vakmensen veel te bieden. Ieder die geïnteresseerd is in de 'huishouding' van de natuur', in de levensprocessen in en om de aarde, van kosmische ritmen tot en met de chemie van de plant, kan in deze cursus belangrijke aanknopingspunten vinden.

(GA 327)

Vruchtbare landbouw

op biologisch-dynamische grondslag

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 32.50

ISBN 9789082999846