menu
 winkelmandje 

Vruchtbare Aarde

Editie 3 | Herfst 2023

Nu nauwelijks meer voor te stellen, maar krachtplekken waren vroeger ook plekken van genezing. Van de Griekse tempels bijvoorbeeld zijn vele getuigenissen van miraculeuze genezingen bewaard gebleven. In het nieuwe herfstnummer van Vruchtbare Aarde bepleit Rupert Sheldrake een nieuw, maar tegelijk ook heel oud gebruik van heilige plekken (als abdijruïnes): er slapen in de hoop een genezende of inspiratievolle droom te ontvangen | In Amsterdam wandelt Vruchtbare Aarde mee met Rob Noord langs een aantal van de bijzondere krachtplekken die hij de afgelopen jaren 'op gevoel' heeft ontdekt.

Mediteren op een heilige, historische plek
Heiligheid, heling en gezondheid liggen traditioneel dichtbij elkaar, aldus de Engelse bioloog Rupert Sheldrake. Heiligheid gaat over verbinding. Er zijn miljoenen heilige plekken in de wereld. 'Het is heel bevredigend om er gewoon maar een tijdje te zitten, te mediteren of te bidden.' Of: om er te dromen. 'Heilige plaatsen lenen zich uitstekend voor het krijgen van genezende of inspiratievolle dromen.'

Langs de Rijn
Het heeft Tamar Valkenier altijd verbaasd wat een band je met een 'tweebulter' kunt opbouwen. Haar lievelingskameel, Einstein, zag ze deze zomer na twee jaar terug. 'Niets beter dan wakker worden met mijn grote vriend naast me, terwijl hij zijn ontbijt herkauwt.' Zomers project: de Rijn langs, tot Basel. Een tocht vol verrassende ontmoetingen en ervaringen.

Niets doen als bron van overvloed
Fukuoka is de microbioloog die over de hele wereld mensen inspireerde met zijn revolutionaire 'doe-niets' landbouw. Niet meer de ene ingreep op de andere stapelen, maar een stap achteruit doen. Herstellende van een ziekte had hij een diepgaande spirituele ervaring die zijn kijk op landbouw totaal zou veranderen. Zoë Joncheere bezoekt in Italië een boerderij die de 'doe-niets' filosofie in de praktijk brengt.

Vruchtbare Aarde

Editie 3 | Herfst 2023

€ 5.50