menu
 winkelmandje 

Vruchtbare Aarde

Editie 4 - winter 2022

Met in dit nummer onder andere:

Honden die weten dat hun baasje eraan komt; postduiven die over onbekend terrein de weg naar huis weten te vinden; flamingo's en olifanten die aardbevingen voorvoelen… Dieren lijken over telepathische vermogens te beschikken die de ons bekende zintuigen te boven gaan. Een hernieuwde kennismaking met het zesde zintuig van dieren (en mensen).

Een interview met Rupert Sheldrake
Maar liefst 95 procent van de mensen kent het fenomeen: wakker worden vlak voor de wekker gaat. Het is alleen moeilijk er een experiment op los te laten. 'Daar heb je vrijwilligers voor nodig die het niet erg vinden 's nachts uit hun slaap te worden gehaald.' De Engelse bioloog Rupert Sheldrake over zijn verstrekkende experimenten die heel makkelijk uitvoerbaar zijn.

Een vlecht van heilig gras
'Ik wilde weten waarom we van de wereld houden — waarom een doodgewoon stukje grasland ons achterover kan doen slaan van ontzag.' Het liefst had ecologe Robin Wall Kimmerer u een vlecht van 'geurig heilig gras' gegeven: het zoet geurende haar van Moeder Aarde. Nu biedt ze u een vlecht verhalen aan, als medicijn om onze verbroken relatie met de aarde te helen.


Vruchtbare Aarde

Editie 4 - winter 2022

€ 4.95