menu
 winkelmandje 

Vruchtbare Aarde

Editie 3 | Herfst 2022

Natuurlijke oplossingen voor chronische aandoeningen
Onderzoek zal Anthony Williams claims weerleggen of bevestigen. Ondertussen verbazen we ons over de duizenden pagina's waarin het Amerikaanse medisch medium zijn visie uitwerkte op de vaak nog mysterieuze chronische aandoeningen waar de Westerse wereld mee worstelt - inclusief de mogelijkheden van herstel. In dit herfstnummer een zwaar bevochten interview.

Excursie naar de sterrenhemel
We hebben de neiging te denken dat onze voorouders 500 of 5.000 jaar geleden wel ongeveer hetzelfde zullen hebben gezien als ze naar boven keken. Maar het is nog maar de vraag of de oude Semuriërs en Egyptenaren überhaupt wel sterren hebben gezien. Willem Beekman vermoedt van niet. Hij neemt ons mee op een intrigerende excursie waarin ook De Kleine Prins nog langs komt.

Een liturgie in het licht van olielampen
'Er is iets wat groter is dan wij, ik heb een sterk gevoel dat de aarde leeft,' aldus Paul Kingsnorth, voormalig milieuactivist. 'De wereld is geen machine, maar een web van leven, waaronder een vreemd mysterie borrelt. Om dat mysterie te horen, moet je uit de machine van de beschaving stappen, en stil worden.' De Engelse schrijver uit zijn twijfels, vertelt over zijn flirt met zenboeddhisme en natuurreligie, en zijn onverwachte thuiskomst.

Marten Toonders verhalen nog altijd actueel
Wonderlijk hoe actueel de Olie. B. Bommel-verhalen zijn gebleven! De transparante wijze waarop Marten Toonder bijvoorbeeld huisvestingsproblemen, financiële problematiek of 'bovenbazen' aankaartte, lijkt haast geschreven voor deze tijd. Wil Uitgeest leest het verhaal Het Volledig Maken (1981). Roem blijkt een gevaarlijk cadeau! Dat geldt overigens niet voor meester-schilder Terpen Tijn. Maar wel voor heer Bommel op het moment dat zijn werk meer waarde krijgt toebedeeld 'dan door innerlijk goud wordt gedekt'.

Vruchtbare Aarde

Editie 3 | Herfst 2022

€ 4.95