menu
 winkelmandje 

Vruchtbare Aarde

Editie 4 / Winter 2021

Uit de inhoud:
Spelen als levenskunst
Hoe vaak heeft hij het niet meegemaakt dat de lesstof die hij enthousiast had voorbereid in de les doodviel. 'Om de oogjes weer te laten oplichten, moest ik iets onverwachts uitlokken.' Maar ook een leerkracht kan iets onverwachts nodig jebben om de speelsigheid in het leven terug te krijgen. Henk Kranenborg over zijn ontmoetingen met een eekhoorn.

De vleesvrije stad
Machtige lobby's ijverden ooit voor de instandhouding van de slavernij. Dankzij slaven was suiker eindelijk betaalbaar geworden. De economie dreef op slavernij. Toch namen honderdduizenden Engelse vrouwen rond 1825 het besluit geen bakkersproducten meer te kopen waarin goedkope slavensuiker was verwerkt. Tien tekenaars schetsen een tienstappenplan naar de vleesvrije stad.

Tegenslag en herkansing
Voor een lezing over kleur ging Wil Uitgeest op pad. Voor de gelegenheid in het zwart. Niets kleurrijks! Dat leidt alleen maar af.'Ik was aan de vroege kant, zodat er desnoods nog iets mis mocht gaan onderweg. Op het station stonden metalen banken, maar die zijn zo koud aan de billen. Ik liep naar een geel geschilderd hek, zette mijn tas neer en leunde lekker achterover...

Vruchtbare Aarde

Editie 4 / Winter 2021

€ 4.95