menu
 winkelmandje 

Voordrachten over het evangelie volgens Johannes (antiquariaat)

Rudolf Steiner

tweedehands boek

Het evangelie volgens Johannes heeft door zijn bijzondere karakter altijd tot veel discussies en speculaties aanleiding gegeven. Het onderscheidt zich op veel punten van de drie andere evangeliën, en lijkt soms zelfs met de andere in tegenspraak te zijn.

Rudolf Steiner laat zien dat elk evangelie een eigen kwaliteit vertegenwoordigd en dat een al te rechtlijnige vergelijking weinig vruchten afwerpt. Veeleer gaat het erom, het bijzondere karakter van elk van de vier te onderkennen.

Het evangelie van Johannes is het evangelie van de logos, van het scheppende woord. Het is ook het evangelie van het 'Ik-ben': de evangelist Johannes beschrijft Christus als de brenger van het vrije ik-bewustzijn. Door deze karakteristiek spreekt Johannes juist tot de mens van deze tijd.

Rudolf Steiners mededelingen werpen een verrassend licht op moeilijk begrijpelijke passages uit het evangelie. Zo wordt bijvoorbeeld de raadselachtige op wekking van Lazarus beschreven als een inwijdingsgebeuren. De betekenis van dit gebeuren wordt belicht in het perspectief van van de ontwikkeling van het mysteriewezen, waartoe Johannes zelf als de ingewijde toegang had.

info van de uitgever.

[Vrij Geestesleven, 1984]

Voordrachten over het evangelie volgens Johannes (antiquariaat)

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 10.00

ISBN 9060381971