menu
 winkelmandje 

Voorbij de woorden

Erich & Leo Kaniok

Spirituele verhalen bestaan uit meer dan woorden. Dat meer is moeilijk te beschrijven, het is het onuitgesproken geheim van de tekst. Het ligt verborgen voorbij de woorden. De verhalen in dit boekje dienen als wegwijzers. Wegwijzers zijn echter niet de weg zelf, maar tegelijkertijd is de weg zonder wegwijzers vaak moeilijk te vinden.
Voorbij de woorden bevat verhalen en parabels uit de boeddhistische traditie. De verhalen vertolken thema's die ook in deze tijd veel mensen aanspreken.
Info van de uitgever
[Asoka, 2e druk 2010]

NBD Biblion bespreking
Volgens de boeddhistische tradities zijn al onze woorden ontoereikend om het geheim door te geven. Woorden zijn niets dan wegwijzers, het gaat om de dingen die verborgen zitten achter de woorden. Ieder mens zoekt zijn spirituele weg door de woorden van anderen, om uiteindelijk via de weg naar binnen bij zijn eigen waarheid, werkelijkheid en stilte te komen.
In deze verzameling van 66 boeddhistische verhalen en parabels worden levenswijsheden en spirituele boodschappen weergegeven die verteld zijn door de Boeddha, monniken, koningen, meesters en leerlingen. Het zijn mondelinge overdrachten van eeuwenoude wijsheden. De verborgen boodschappen hierin zijn als wegwijzers, maar de wegwijzers zijn niet de weg en zonder de wegwijzers vinden we de weg niet.
Deze verhalen en hun boodschap zijn ook in deze tijd actueel. De schrijvers hebben reeds eerder uitgaven van deze reeks verzorgd, onder andere over de tao. Dit boek is uitgevoerd in vierkant formaat met harde kaft, de bladspiegels bevatten veel witruimte.

Voorbij de woorden

Erich & Leo Kaniok · alles van deze auteur 

€ 14.75

ISBN 9789056701932