menu
 winkelmandje 

Voorbij de pandemische chaos

Goed op weg?

Dick Bijl (red.)

Goed op weg?

Na de pandemische chaos in de jaren 2020 en 2021 lijkt het coronavirus in een endemische status te zijn beland. Veel van de maatregelen die de overheid aan de burgers, bedrijven en organisaties had opgelegd zijn opgeheven, zoals in meer westerse landen is gebeurd. De wetenschappelijke onderbouwing van die maatregelen was slecht tot afwezig en er was geen ruimte voor discussie hierover. De schade die is aangericht wordt in dit boek opgemaakt en de belangrijke vraag hoe we nu verder moeten komt uitgebreid aan de orde. Wat zijn de gevolgen voor de onafhankelijke wetenschap en journalistiek?

Goed op weg? is het vervolg op Pandemische chaos en ook hierin buigt een groep deskundigen, waaronder internationaal vermaarde wetenschappers, zich over de vraag naar de aangerichte schade en hoe we nu verder moeten.

Dick Bijl is epidemioloog en voormalig huisarts. Hij werkte meer dan twintig jaar als redacteur en hoofdredacteur bij het Geneesmiddelenbulletin en is president van de International Society of Drug Bulletins. Eerder verscheen van hem onder andere Het pillenprobleem, Griep en Antidepressiva en depressie.

Met bijdragen van: Dick Bijl, Willem Sorm, Willem Koert, Marcel van Silfhout, Jasper Bovenberg, Stan Baggen, Lucas Bergkamp, Hans Siepel, Ronald Meester, Hans Koppies, John Ioannidis, Michaéla Schippers, Louw Feenstra V, Wendy Mittemeyer-Ooteman, Marlinda van der Vos, Ernest van Nispen, Peter Gotzsche, Maryanne Demasi, Joel Lexchin en Paul Thacker.

info van de uitgever
[Dick Bijl, 2022]

Voorbij de pandemische chaos

Goed op weg?

Dick Bijl (red.) · alles van deze auteur 

€ 24.99

ISBN 9789464377675