menu
 winkelmandje 

Vogels voeren

Tuinvogels herkennen en beschermen

Angelika Lang

Dit is een vogelgids plus om tuinvogels te herkennen en beschermen! Naast informatie om verschillende vogels te leren herkennen, biedt Vogels voeren ook alle benodigde tools om de meest voorkomende vogelsoorten de winter door te helpen. Ondersteund met prachtige foto s en interessante achtergrondkennis over de verschillende vogelsoorten geeft Vogels voeren een boeiende inkijk in het vogelleven. Inclusief praktische doe-het-zelftips om bijvoorbeeld zelf een vogelhuisje te bouwen, maar ook praktische voedertips. In samenwerking met de Vogelbescherming Nederland en Natuurpunt.
info van de uitgever
[Kosmos, 2014]

NBD Biblion bespreking
Uitstekende gids ter determinatie van vogels die in tuinen en bij vijvers aangetroffen worden alsook een handboek voor de verzorging van tuinvogels en het zelf construeren van voederhuisje/-plank en nestkastje.
Het boekje is in vier onderdelen verdeeld. Elk katern in eigen kleur geeft informatie over achtereenvolgens het voeren van vogels, veel voorkomende vogels bij voederhuisjes, onregelmatige gasten en over gasten bij voederplekken voor watervogels.
De uitgebreide informatie wordt vergezeld van prachtige foto's en tekeningen in kleur. In de drie hoofdstukken met soortportretten per soort steeds twee pagina's met een foto en informatie over voorkomen, grootte, kenmerken, broeden, voedsel, waarnemingstijd/broedtijd, verspreidingskaartje en opmerkelijk weetje. Voorzien van algemene determinatieaanwijzingen op de achterflap. Bevat een register en een fotoverantwoording.

Vogels voeren

Tuinvogels herkennen en beschermen

Angelika Lang · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789052109695