menu
 winkelmandje 

Vincent van Gogh

Op de vleugels van de wind

Chiara Lossani & Octavia Monaco

Vincent van Gogh werd in zijn tijd beschouwd als een gek: hij was altijd in de natuur te vinden met zijn doeken en penselen en hij zag eruit als een vogelverschrikker, vond men. Van Gogh ging inderdaad graag de natuur in, omdat die hem leerde over licht, schaduwen, vormen en kleuren. Daar kreeg hij de inspiratie voor zijn schilderijen. De enige die zijn werk destijds op waarde schatte, was zijn broer Theo. Nu zijn Vincent van Gogh en zijn schilderijen over de hele wereld beroemd.

Vincent van Gogh. Op de vleugels van de wind is geïnspireerd op de brieven die Vincent schreef aan zijn broer Theo. Daarin wordt duidelijk dat hij het in zijn leven niet altijd even gemakkelijk had. Zijn wisselende stemmingen brachten hem echter wel tot het schilderen van zijn beroemdste werken.

Met afbeeldingen van de beroemde schilderijen van Van Gogh
Info van de uitgever
[De Vier Windstreken, 2010]


NBD|Biblion recensie
Dit prentenboek over het leven van Vincent van Gogh focust sterk op de keuzes en dromen van Vincent en zijn relatie met zijn broer Theo. De prachtige, enigszins surrealistische paginagrote kleurenillustraties vullen de pagina's en zijn net zo kleurig en contrastrijk als Van Goghs schilderijen. Kleine reproducties van die schilderijen staan op bijna elke pagina en illustreren zo ook de ontwikkeling van Van Goghs werken. De hier en daar poetische tekst is voor al te jonge kinderen te moeilijk. Het taalgebruik is bovendien niet erg sprankelend. Voor jonge kinderen zijn ondermeer Vincents drankgebruik, zijn depressies en het afsnijden van zijn oor waarschijnlijk ook moeilijk te vatten. Het is natuurlijk wel een mooi en triest verhaal. De auteur heeft zich gebaseerd op de brieven die Vincent schreef aan Theo. Daarin komt de zoekende, creatieve geest van Vincent naar voren die zich door de wind laat leiden. Wat dat betreft kunnen wat oudere kinderen zich zeker laten inspireren door dit boek en leren hoe een groot schilder zich heeft ontwikkeld. Vanaf ca. 9 jaar

Vincent van Gogh

Op de vleugels van de wind

Chiara Lossani & Octavia Monaco · alles van deze auteur 

€ 14.95

ISBN 9789051161632