menu
 winkelmandje 

Viltpret

voor kinderen

Vilten is superleuk! Van zachte wol in allerlei kleuren kunnen kleine én grote handen met een beetje fantasie en handigheid heel veel mooie dingen maken. Zo vilt je in een handomdraai ballen om mee te jongleren, vingerpoppetjes of teddyberen om mee te spelen en maak je leuke halskettingen om zelf te dragen of cadeau te doen aan je vriendinnen. Of maak je liever een vrolijke vlag om aan je fiets te hangen of een cool etui om je potloden en pennen in te bewaren? Geen idee is te gek! Hoe je wol kunt vilten en hoe je van vilt weer leuke dingen kunt maken, staat heel duidelijk beschreven in dit boek. Dankzij de duidelijke foto's en stap-voor-stapbeschrijvingen krijg je het vilten al snel onder de knie. Aan de slag en vilten maar!
info van de uitgever
[Deltas, 2010]

NBD Biblion bespreking
Aantrekkelijk en kleurrijk boek vol leuke ideeen voor het maken van allerhande voorwerpen van vilt. Na een korte enthousiasmerende inleiding volgt enige informatie over wol, de werkplek en eenvoudige benodigdheden zoals: maatbeker, zeepsop en handdoeken.
Een beknopte basiscursus (acht bladzijden) geeft uitleg over ondermeer het vilten van een snoer en een balvorm, plat vilten en vollen.
Hierna volgen dertien stapsgewijze uitgewerkte suggesties voor het maken van bijvoorbeeld kralen, teddyberen, vingerpopjes en een viltschilderij. Ze lopen op in moeilijkheidsgraad van gemakkelijk, gemiddeld tot moeilijk. Op elke dubbele bladzijde wordt een idee uitgewerkt. Links is steeds een detail uit de tegenoverliggende illustratie te zien en worden de benodigdheden plus de vier tot acht stap-voor-stapaanwijzingen aangegeven. Soms nog een extra tip. Rechts toont een paginagrote frisse kleurenfoto het eindresultaat. De tekst is kort, zakelijk en helder en is afgedrukt op wisselende pasteltinten.
De nadruk ligt op het uitwerken van de voorbeelden en het plezier daarbij en niet op artisticiteit. Afhankelijk van de leeftijd en handigheid is meer of minder begeleiding van een volwassene gewenst. Bevat inhoudsopgave en patronen. Fijn voor thuis en op school, vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Viltpret

voor kinderen

€ 6.90

ISBN 9789044727548