menu
 winkelmandje 

Verhalen van autisme (antiquariaat)

Mensen met autisme in de antroposofische zorg

Martin Niemeijer, e.a.

tweedehands boek

''Instellingen voor heilpedagogie en sociaaltherapie zijn vaak betrokken bij de zorgverlening aan mensen met autisme spectrumstoornissen. Vanuit een antroposofische inspiratie hebben medewerkers inzichten en vaardigheden ontwikkeld voor de begeleiding en behandeling; daarover verhalen zij in deze uitgave.

Verhalen van autisme bevat dertien levendige verhalen van en over mensen met autisme spectrumstoornissen bij wie genoemde zorgverleners nauw betrokken zijn. Het illustreert en maakt voelbaar hoe mensen met autisme leven en hoe antroposofisch geïnspireerde zorg hen daarin ondersteunt. Het verhaalt ook van antroposofische opvattingen en methodiek. Een ruime variatie aan onderwerpen ¿ situaties, benaderingen en behandelingen ¿ passeert daarbij de revue: autisme bij kinderen en volwassenen, wonen in een instelling of thuis, leren en werken en een breed scala aan antroposofisch georiënteerde therapieën. Kortom: ervaringsdeskundigen aan het woord.

Martin Niemeijer is als arts verbonden aan Zonnehuizen Kind & Jeugd en als onderzoeker werkzaam voor de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders en het Louis Bolk Instituut.
Joop Hoekman is als orthopedagoog en onderzoeker werkzaam bij de Gemiva-SVG Groep en adviseert en begeleidt bij onderzoek in de heilpedagogie en sociaaltherapie.

[Van Gorcum,2007]

Verhalen van autisme (antiquariaat)

Mensen met autisme in de antroposofische zorg

Martin Niemeijer, e.a. · alles van deze auteur 

€ 6.95

ISBN 9789023243694