menu
 winkelmandje 

Verborgen vermogens

en geheime genootschappen

Rudolf Steiner

Krachten die in het sociale leven of in de ekonomie werken? Geheime genootschappen? Steiner benoemt ze soms anders en karakteriseert de machtige verborgen krachten waardoor individuen en mensengemeenschappen worden beïnvloed. Wie zien in hoe er wordt gemanipuleerd. Het oosten, midden en westen krijgen door deze inzichten een totaal andere dimensie. Politiek en machtsverhoudingen kunnen beter worden doorzien.
We krijgen er zicht op wat in de wereld ziekmakend en wat gezondmakend is.
info van de uitgever
(Zaailing, 2016)

Voordracht van 1 december 1918, afkomstig uit GA 186.


Inhoudsopgave:
Het sociale vraagstuk. Niet overgeven aan illusies. Op het fysieke plan bestaat alleen onvolmaaktheid. Het evolutionaire leven verloopt als een slingerbeweging. De wezensdelen spiegelen zich in de sociale struktuur. De na-atlantische tijdperken. De tijd vanaf de vijftiende eeuw; het drieledig instinkt. Hogere vermogens.
Verscheidenheid versus globalisering. Geheime genootschappen.
Amateuristische politiek – midden-europees; vakkundige politiek – angelsaksisch. Wie niets weet is zonder macht. Impulsen van geheime centra in het westen zijn gehaald van de andere kant van de drempel. Socialistische proefnemingen. Woodrow Wilson. Heerschappij van het westen, ekonomische slavenkaste van
het oosten. Drie okkulte vermogens binnen de geheime kring:
het mechanisch, het eugenetisch en het hygiënisch okkulte vermogen. Verstrengeling van de vermogens. De amerikaanse 'kruistochtstemming'. Wereldheerschappij Rusland: religie niet met wetenschap doordringen. Atheïstische wetenschap in het westen.
Goetheanisme. Oorzaak van de oorlogskatastrofe.

Verborgen vermogens

en geheime genootschappen

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 12.50

ISBN 9789492462046