menu
 winkelmandje 

Van dril tot kikker

van kikker tot prins

Amito Haarhuis

De veranderingen van kikkervisje tot kikker en van rups tot vlinder zijn heel bekend. Maar weet je ook hoe een lieveheersbeestje eruit zag in de eerste weken van zijn leven? Over deze en andere veranderingen gaat dit boek.

De plotselinge verandering van het uiterlijk van dieren heeft ons mensen altijd gefascineerd. In verschillende culturen heeft deze daardoor een symbolische betekenis gekregen. In dit boek worden wetenschappelijke verhalen gepresenteerd over de verandering van dieren: vlinders, kevers, vliegen, muggen, sprinkhanen, wandelende takken en kikkers. Deze beschrijvingen worden afgewisseld met fantasieverhalen, waarin mensen door de wil van de goden in planten of dieren veranderen. Zo wordt het verhaal verteld van de ijdele Narcissus die in een bloem verandert en van de overmoedige Arachne die verandert in een spin. En natuurlijk mag het sprookje van de prinses en de kikker niet ontbreken.
Info van de uitgever
[Fontaine Uitgevers, 2007]


NBD|Biblion recensie
De combinatie van informatie met mythologische verhalen over metamorfosen maakt dit boek interessant en opvallend. Er zijn vier hoofdstukken opgenomen die verhalen van Ovidius (natuurlijk uit Metamorfosen) en het oude Egypte, plus een sprookje (van kikker tot prins) navertellen. De andere tien hoofdstukken zijn informatief en daarin wordt op kinderlijk niveau uitgelegd wat metamorfosen zijn (”De wereld is net een toverbal!”), hoe rupsen vlinders worden, larven naar kevers, muggen of vliegen transformeren, hoe nimfen tot wandelende takken of sprinkhanen uitgroeien en hoe kikkervisjes groeien. Leuk is ook dat er steeds wordt toegelicht hoe je zelf deze insecten of amfibieen kunt houden, om zelf getuige te zijn van de metamorfosen. De verhalen zijn gedrukt op een andere kleur achtergrond dan het informatieve gedeelte. Een mooi geillustreerd natuur/biologieboek met natuurgetrouwe kleurenpotloodtekeningen van de diverse stadia van groei en verandering. Met register. Vanaf ca. 10 jaar.

Van dril tot kikker

van kikker tot prins

Amito Haarhuis · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789059562134