menu
 winkelmandje 

Vaccinaties

Kan het ook anders?

Tineke Schaper

Jonge ouders doen er alles aan om hun kindje een zo goed mogelijke start te geven. Des te opmerkelijker is het dat het na de geboorte de gewoonste zaak van de wereld lijkt de baby standaard te vaccineren met zeven injecties. Het hoort immers en iedereen doet het toch? Zo zijn kinderen met 14 maanden al belast met maar liefst 32 lichaamsvreemde stoffen in hun nog onrijpe immuunsysteem.

Dit Ankertje bekijkt vaccinaties vanuit een breder perspectief en geeft mogelijkheden om er anders mee om te gaan. De verantwoordelijkheid voor het wel of niet geven van vaccinaties ligt altijd bij de ouders zelf. Iedere ouder heeft recht op informatie vanuit verschillende invalshoeken over de voor- en nadelen van de vaccinstoffen voor een zich ontwikkelend kind. Vaccineren. Het kan ook anders!
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes, 2013]

NBD Biblion bespreking
Er komen steeds meer kritische geluiden betreffende het vaccineren van (erg jonge) kinderen. De auteur heeft zich als klassiek homeopate en opvoedingsconsulente verdiept in deze materie toen ze steeds vaker problemen tegenkwam in haar eigen praktijk. Door veel ouders wordt over de keuze om wel of niet te laten inenten niet nagedacht. Het betreft echter een heel belangrijke keuze die gemaakt moet worden, dus de ouders moeten goed worden geïnformeerd (over voor en tegen) zodat ze een goede keuze kunnen maken. Inenting is echt geen verplichting zoals dat vaak wordt voorgesteld. In dit boek worden de voor-, maar ook de nadelen goed geargumenteerd besproken. Aandacht wordt ook geschonken aan vaccinatie voor volwassenen en meisjes (HPV-inenting). Er zijn ook mogelijkheden om de weerstand te verhogen. Ook kan gekozen worden om een deel van het vaccinatieschema te volgen. Kortom: maak een goede keuze voor uw kind en laat u niet leiden door angst. Aan het eind van het boek is een literatuurlijst opgenomen, evenals een lijstje van websites en eindnoten. Pocketuitgave; normale druk

Vaccinaties

Kan het ook anders?

Tineke Schaper · alles van deze auteur 

€ 15.00

ISBN 9789020208931