menu
 winkelmandje 

Toon wat je kunt

Portfoliowerk als spil van de Steinerpedagogie

Rüdiger Iwan

Rüdiger Iwan werkt al meer dan twee decennia als steinerschoolleraar in Zuid-Duitsland. Hij is begeesterd door de mogelijkheden die deze pedagogie biedt om jongeren van vandaag als individu tot hun recht te laten komen op school.

Wat Iwan de 'portfoliomethode' noemt, is naar waarheid echte, authentieke steinerpedagogie, ontstaan vanuit de wil om iedere leerling datgene te geven waar hij of zij nood aan heeft. Het is een methode die de leerlingen niet alleen tot doen en handelen brengt, maar hen ook tot betere waarnemers maakt. Met name op het sociale vlak: waarnemers van zichzelf en van anderen. Het eigen leren leren evalueren en met betrekking tot het leren van andere leerlingen tot een zakelijke leer-relatie leren komen.

'Leren' is veranderen. Wie niet bereid is tot verandering, hij rake dit boek niet aan. Wie daarentegen oog heeft voor de enorme veranderingen die zich in de laatste decennia in het bewustzijn en de attitudes van kinderen en jongeren hebben voltrokken, vindt in dit boek wellicht inspiratie voor de eigen lespraktijk …

(Rudolf Steiner Academie, 2006)

[info van de uitgever]

Toon wat je kunt

Portfoliowerk als spil van de Steinerpedagogie

Rüdiger Iwan · alles van deze auteur 

€ 9.00

ISBN 9077611053