menu
 winkelmandje 

Tomte en de vos

Astrid Lindgren

De oude kabouter Tomte Tummetot waakt over de boerderij. Ook het hongerige vosje Mickel komt daarachter. Nee, hij mag geen kippetje vangen om op te peuzelen. Tomte biedt hem wel zijn bordje pap aan, die de kinderen van de boerenhoeve elke avond voor hem klaarzetten.

Eva Eriksson heeft dit beroemde verhaal van Astrid Lindgren opnieuw en met veel gevoel voor sfeer geillustreerd. Ze schilderde prachtig fonkelende sterren, besneeuwde bossen, de koeienstal, het kippenhok, Mickel de vos en Tomte zelf.

info van de uitgever
[Christofoor, 2018]

NBD Biblion bespreking

Opnieuw is het de lezer vergund even iets waar te nemen van Tomte's verborgen activiteiten. In expressieve schilderingen roept Wiberg de wereld op van de huiskabouter, die in de Scandinavische sprookjes traditioneel huis en erf bewaakt. Tomte biedt de hongerige vos zijn eigen grutten (!) aan, waardoor deze afziet van een slachtpartij in het kippenhok. In de simpele, goed opgebouwde tekst op de linkerpagina zorgt de sluipende vos voor de nodige spanning. De sneeuw-belichte prenten op iedere rechterpagina ademen de sfeer van ijzig-stille winternachten en de kerstverhalen van Selma Lagerlöf. Vanaf ca. 4 jaar.

Tomte en de vos

Astrid Lindgren · alles van deze auteur 

€ 15.95

ISBN 9789060388525