menu
 winkelmandje 

Therapie als kunst (antiquariaat)

De essentie van genezing

Peter Petersen

tweedehands boek

Op het gebied van therapie en genezing is er veel in beweging. De universitaire geneeskunde ontwikkelt een steeds imposantere techniek. Aan de andere kant komen er voortdurend alternatieve methoden bij: psycho- en relatietherapieën, spirituele therapieën, enzovoort. De tegenstellingen tussen deze methoden lijkt vaak onoverbrugbaar. Wie of wat brengt er nu echt genezing tot stand?

In dit boek gaat Peter Petersen, hoogleraar en psychotherapeut in Hannover, op deze kernvraag in. Hij toont aan dat bij ieder genezingsproces de mensen – therapeut én patiënt – de doorslag geven. Daarom is niet alleen de kennis van belang die de therapeut bezit, maar ook zoiets als een geoefende intuïtie. Daarom ook is therapie in wezen geen wetenschap, maar een kunst.

In een boeiend betoog en met een grote betrokkenheid dringt Petersen door tot de essentie van genezing. Hij laat zien waar illusies eindigen en waar reële ervaringen beginnen. Daardoor krijgt dit boek zelf een therapeutische waarde, zowel voor therapeuten als voor patiënten.

Stap voor stap beschrijft de auteur de fasen van elk genezingsproces. Hij behandelt de voorwaarden voor een echte ontmoeting tussen patiënt en therapeut en zoekt de weg van een routinegeneeskunde naar een 'therapie als kunst'.

info van de uitgever

[Vrij Geestesleven, 1990]

Therapie als kunst (antiquariaat)

De essentie van genezing

Peter Petersen · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9060382803