menu
 winkelmandje 

Themaknutselboek

Thea van Mierlo

Het Themaknutselboek bestaat uit 9 hoofdstukken met elk een eigen, actueel thema. De thema's zijn: baby, boerderij, vervoer, logeren, wonen, fruit, water, 5 december en Kerstmis. Elk hoofdstuk bevat 10 knutsels in de sfeer van het thema. De behandelde knutsels worden stuk voor stuk uitgebreid en duidelijk beschreven en bevatten veel extra, nieuwe mogelijkheden om ze uit te werken. In totaal zijn ruim 80 werkjes opgenomen die eenvoudig te vervaardigen zijn en waarbij veel gebruik wordt gemaakt van kosteloos materiaal en allerlei verschillende technieken. Bovendien kan elk thema goed gebruikt worden voor een feestje. De knutsels uit het Themaknutselboek zijn zeer geschikt voor kinderen op de peuterspeelzaal, de onderbouw van de basisschool, de kinderopvang en uiteraard ook thuis.

Het Themaknutselboek sluit heel goed aan op de Piramide-Methode in het basisonderwijs en is op speciaal verzoek vanuit de beroepshoek en studenten van pabo's in een midprice-editie uitgebracht.
Info van de uitgever
[Cantecleer, 2008]


NBD|Biblion recensie
In deze herziene uitgave* zijn alle tachtig werkstukjes hetzelfde, alleen de werkwijze en de extra ideeen zijn uitgebreider beschreven. Aan de hand van negen thema's zoals baby, water, wonen, boerderij en logeren, kerst, Sinterklaas, vervoer en fruit worden er eenvoudige kleurrijke werkjes beschreven voor kleuters en peuters, die dicht bij hun belevingswereld staan. Bij ieder werkje wordt aandacht besteed aan het benodigde materiaal, de voorbereiding, de presentatie en extra ideeen. Van alle beschreven werkstukken zijn kleurenfoto's afgebeeld ter inspiratie. Van ouders of leerkrachten wordt veel voorwerk verwacht, zodat de kinderen er iets moois van kunnen maken. Waar nodig zijn er ondersteunende schetsen en patronen. De gebruikte technieken sluiten aan bij de mogelijkheden van de doelgroep. Er wordt veel gebruikgemaakt van kosteloos materiaal. Het boek ziet er heel kleurig en aantrekkelijk uit. De bladspiegel is overzichtelijk en opgemaakt in drie kolommen. Op de omslag staan enige voorbeelden. Een uitgave om op school, in de kinderopvang of thuis samen met peuters en kleuters te gebruiken.

Themaknutselboek

Thea van Mierlo · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789021338057