menu
 winkelmandje 

Supplementen onder de loep

Vitaminen, mineralen en hun effect op je gezondheid

Brian R. Clement

Men is zich er vaak niet van bewust dat er misleidende informatie staat op de etiketten van voedingssupplementen of men die nu bij de drogist of bij the reformzaak koopt. Het merendeel van deze supplementen is afkomstig uit laboratoria van de farmaceutische industrie en wordt kunstmatig geproduceerd. Bijna alle medisch wetenschappelijke studies op het gebied van voedingsstoffen en gezondheid baseren zich op het gebruik van synthetische voedingssupplementen.

Er bestaan duidelijke verschillen tussen natuurlijke- en synthetische supplementen en hoe deze invloed hebben op je gezondheid. Dit boek helpt je de weg te vinden in het enorme aanbod van vitaminen en mineralen. Het laat zien hoe je, bijvoorbeeld door de informatie op de etiketten, de plantaardige supplementen kunt onderscheiden van synthetische.
Info van de uitgever
[Ankh-Hermes]

NBD|Biblion recensie
Het is alom bekend dat we om gezond te leven vitaminen en mineralen nodig hebben. Aangezien de voeding door diverse oorzaken minder van deze stoffen bevat, worden veel voedingssupplementen toegevoegd en gebruikt. Deze zijn voor een groot deel chemisch geproduceerd en zijn beslist niet gelijkwaardig aan de natuurlijke. Vaak blijken ze nutteloos en zelfs schadelijk te zijn.
De auteur heeft hiervan een studie gemaakt en wil mensen de weg wijzen naar gezonde voeding en producten. Hij benadrukt de commerciële belangen van de vele toevoegingen.
Dit boek bevat zeer veel informatie over gedegen onderzoeken. Opgenomen is een lijst van adressen voor verdere informatie en levering van producten die aan de NOS standaard voldoen. Tot slot zijn een literatuurlijst en register opgenomen. Iedereen die met voeding te maken heeft, zou dit boek gelezen moeten hebben. Met drie bijlagen, waaronder natuurlijke bronnen van vitaminen en symptomen van vitaminegebrek.

Supplementen onder de loep

Vitaminen, mineralen en hun effect op je gezondheid

Brian R. Clement · alles van deze auteur 

€ 23.50

ISBN 9789020203769