menu
 winkelmandje 

Spreuken, gedichten en liedjes

voor kinderen

Diverse auteurs

Met hulp van spreuken, gedichten en liedjes kun je als opvoeder aan een kind vertellen wat je soms in je eigen woorden niet kan vinden. Je geeft het kind stof om over te mijmeren, te praten, te spelen. En als die stof goed gekozen is help je je kind daarmee zich te verbinden met de tijd van het jaar, met de seizoenen, de feesten, met de mensen om zich heen of met een hogere wereld.

Voor wie de waarde van spreuken etcetera kent en er bewust mee wil werken is een nieuwe druk verschenen van Spreuken, gedichten, liedjes voor kinderen.

Deze omvangrijke verzameling bevat allereerst spreuken voor moeder en kind van Rudolf Steiner. Het gaat daar vooral om gebeden en tafelspreuken voor kinderen van de jongste tot oudere leeftijd. Daarna volgt een rijke keuze aan teksten voor bij bepaalde gelegenheden: bij de maaltijd, de maanden van het jaar, bij het slapen gaan, in moeilijke omstandigheden en nog veel meer. In het laatste deel van de bundel staan de liedjes (met muziek), liedjes bij het wakker worden of slapen gaan, bij de feesten in het jaarverloop enzovoort. Dit gebonden boek bevat honderden gedichten, spreuken, gebeden en liedjes die thematisch zijn gerangschikt en ook via een register gezocht kunnen worden. Voor opvoeders of degenen die met kinderen werken is er heel veel te vinden dat ook wel eens gezegd of gezongen mag worden.

Patricia Bunge in ABC Antroposofie 13

Spreuken, gedichten en liedjes

voor kinderen

Diverse auteurs · alles van deze auteur 

€ 26.00

ISBN 9789060387283