menu
 winkelmandje 

Spreken tot de sterren

Scheppingsverhaal

Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest

Spreken tot de sterren is een eigentijds scheppingsverhaal, verteld in meditatieve beelden. Deze beelden bestaan uit 38 schilderijen van Frederiek Nelissen, met daarnaast korte poëtische teksten van Wil Uitgeest.
Frederiek en Wil hebben zich laten inspireren door het boek Uit de schoot der goden. De binnenkant van de evolutie van Rudolf Steiner. Ze zijn anderhalf jaar intensief met de inhoud van dit boek aan het werk geweest, waaruit deze nieuwe, poëtisch-beeldende vorm is ontstaan.

Frederiek Nelissen is beeldend kunstenaar en docent schilderen. Ze exposeert regelmatig. Haar eerste beeldverhaal Het wonderlijke windsel verscheen drie jaar geleden in boekvorm (Ranonkel, 2011).
Als schilder is Frederiek al langere tijd geboeid door het thema van schepping en evolutie. Levensprocessen en de voortdurende metamorfosen die daarin plaatsvinden, zijn belangrijke onderwerpen in haar werk. Vanuit haar verbinding met dit thema en de samenwerking met Wil is dit nieuwe boek tot stand gekomen.

Wil Uitgeest is auteur, docent/verteller en beeldend kunstenaar. De samenwerking met Frederiek heeft geleid tot de poëtische tekst in dit boek, die als zodanig een wending betekent in haar werk als auteur. Ze publiceerde eerder Aardschok/Bliksemflits. Twintigste-eeuwse schilderkunst - een verkenning van grensgebieden (Indigo, 1999), Tussen Verwondering en Verbijstering. Kunst, wetenschap en innerlijke vrijheid (Indigo, 2005) en De binnenkant van blauw (Christofoor, 2010).

Spreken tot de sterren

Scheppingsverhaal

Frederiek Nelissen en Wil Uitgeest · alles van deze auteur 

€ 25.95

ISBN 9789491748127