menu
 winkelmandje 

Sporen van mensheid (luxe editie)

Liesbeth Takken

zie ook: www.sporenvanmensheid.nl

Deze manier van presenteren biedt de kijker niet alleen veel kijk- en leesplezier, maar schetst ook een informatief beeld van de kunstenaar. Liesbeth Takken die niet alleen de producent van haar beeldend werk is, maar de leefwereld waarin haar werk ontstaat ook op een dynamische manier meeneemt in de sociale gemeenschap van mens en natuur. Het werk zelf en het proces hoe het telkens tot stand komt, wordt een transportmiddel waarlangs zij haar leven als beeldend kunstenaar vormgeeft.

Peter 't Hoen, die de meeste teksten voor de uitgave schreef, zegt in het voorwoord:
'Haar werk is weliswaar autonoom maar heeft een duidelijke context in de samenleving. Niet alleen omdat het een archaïsch te noemen basis heeft, maar ook omdat het, naast het solistisch in het atelier gemaakte werk, vaak tot stand komt met inzet van anderen. Volwassenen en kinderen worden betrokken bij het realiseren van vaak omvangrijke land art projecten. En in de (ver)beeldende lessen die ze geeft, speelt collectiviteit, met de plek van het individu daarin, een belangrijke rol.'

Liesbeth Takken (1964) volgde haar opleiding tot plastisch vormgever aan de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam.
Gevoed door ideeën over herkomst en ontwikkeling van menselijke activiteit bouwt zij aan een eigenzinnig oeuvre – door haar 'sporen van mensheid' genoemd. Het oeuvre omvat aquarellen, tekeningen en land art, waarvan het ontstaan, maar ook het vergaan, nauwkeurig worden vastgelegd.

Peter 't Hoen: 'Bij de ogenschijnlijk meer realistische manier van werken van Liesbeth Takken vind ik die abstracte component bepalend voor de spirituele kracht van haar kunstwerken. Persoon en product vallen samen. En er ontbreken gelukkig krampachtige pogingen om 'avant-garde' te zijn.'

Kijk voor meer informatie over Liesbeth Takken en over deze uitgave: www.sporenvanmensheid.nl

De uitgave Liesbeth Takken – Sporen van Mensheid met een formaat van 29,7 x 21 cm werd gemaakt in een eenmalige oplage van 350 exemplaren, waarvan de eerste 50 de luxe editie vormen.
De standaard editie bestaat uit een ingenieus omslag, waarin drie verschillende binnenwerken van telkens 32 pagina's zijn opgenomen tot een totaal van 96 pagina's. Deze zijn respectievelijk gewijd aan haar werk op papier, haar land art en de derde bevat de geïllustreerde teksten van de drie auteurs.
Dit boekwerk is opgeborgen in een natuurkleurige blanco doos van minigolf-karton, waaruit een organische vorm is gestanst, die een blik geeft op een afbeelding op de voorzijde van het cahier.

De luxe editie is gemaakt in een oplage van 50 exemplaren. Uitvoering als standaard editie, maar gesigneerd en genummerd door de kunstenaar. In een los bijgevoegd vouwblad ter grootte van het cahier zijn opgeborgen: een origineel, gesigneerd, at random bijgevoegd werk op papier, een foto van een land art werk en een DVD met filmfragmenten van workshops, projecten en exposities.

Sporen van mensheid (luxe editie)

Liesbeth Takken · alles van deze auteur 

€ 110.00