menu
 winkelmandje 

Spiritualiteit werkt in de slaapkamer

Praktische tips om je liefdesleven te verdiepen

Marjan Groefsema

Seksualiteit is een onlosmakelijk deel van het leven. Spiritualiteit kan ervoor zorgen dat je je seksualiteit ten volle beleeft, in overgave en contact.

Marjan Groefsema geeft in dit boek praktische tips om liefdevol en ontspannen te zijn, 'aanwezig in het moment'. Het leert dat je geen scenario moet hebben, maar moet openstaan voor contact. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat je je eigen onvolmaaktheid en die van je partner accepteert.
De talloze tips en oefeningen in dit boek helpen mannen en vrouwen het wonder van de liefde te ervaren.

Marjan Groefsema is spiritueel geïnspireerd psycholoog. Ze heeft een eigen praktijk in Utrecht.
[Uitgeverij Ten Have, 2009]


NBD|Biblion recensie
Seks en spiritualiteit. Dat lijkt een vreemde combinatie, zeker in deze tijd van alles-moet-kunnen-seks. De schrijfster, psychologe met een praktijk rond intimiteit en seksualiteit, laat het verband zien tussen die twee werelden: het leven krijgt meer glans en diepgang als lust meer verbondenheid teweegbrengt tussen de geliefden. Om dat te bereiken is het belangrijk dat je je lichaam, lust en seksualiteit ten volle accentueert en waardeert en dat je in het vrijen en andere uitingsvormen als dans en zang, je levenslust voelt stromen. Zij gaat niet voorbij aan de frustraties die velen hebben opgelopen op het gebied van erotiek en seksualiteit. Des te belangrijker dat je liefdevol met je eigen lichaam en dat van je partner leert omgaan en je niet krampachtig moet focussen op het orgasme. Verwijzend naar Eckhart Tolle en oosterse wijsgeren wijst zij op het belang van totale aanwezigheid bij wat je doet, denkt en voelt. Naast psychologische uiteenzettingen geeft zij ook praktische tips en zij laat mensen uit haar praktijk vertellen over hun ervaringen. Het boekje is mooi uitgegeven. De zes hoofdstukjes beginnen met een mooie kleurenafbeelding en een citaat uit verschillende religies over erotiek. Waardevol voor vrouwen en mannen, jong en oud, die hun (seksuele) leven willen verrijken.

Spiritualiteit werkt in de slaapkamer

Praktische tips om je liefdesleven te verdiepen

Marjan Groefsema · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789025959098