menu
 winkelmandje 

Spiritualiteit en abstractie in de kunst

Wassily Kandinsky

Wassily Kandinsky is een van de baanbrekende kunstenaars van de twintigste eeuw. Deze Russische schilder, die eerst in Duitsland en later in Frankrijk leefde, heeft meer dan wie ook bij gedragen tot het ontstaan van de ,abstracte schilderkunst. Zijn jaren in München (1910-1914) waren hiervoor beslissend.

In deze periode ontstond ook zijn belangrijkste boek: Über das Geistige in der Kunst. Het vormt de neerslag van een intensief zoeken naar nieuwe wegen in de kunst, waarbij Kandinsky aantoont naast schilder ook schrijver en denker te zijn.

Het boek - dat binnen een jaar drie drukken beleefde - heeft een grote invloed gehad, zowel op tijdgenoten van Kandinsky als op latere generaties kunstenaars. Het is fascinerend en indringend als waarschijnlijk geen ander geschrift van een kunstenaar uit de twintigste eeuw' (PA. Riedl).

Deze uitgave bevat reprodukties van de tien houtsneden die de kunstenaar voor de eerste druk van het boek heeft vervaardigd. Tevens zijn reprodukties opgenomen van werken van andere kunstenaars, waar door Kandinsky naar wordt verwezen.

(Indigo, vierde druk, 2006)

[info van de uitgever]

Spiritualiteit en abstractie in de kunst

Wassily Kandinsky · alles van deze auteur 

€ 19.50

ISBN 9789060382417