menu
 winkelmandje 

Spelen met vuur..

Theodore Gray

In Spelen met vuur demonstreert Theodore Gray wetenschappelijke principes met extreme proeven. Hij lanceert een modelraket met de energie uit een koekje, steekt een fosforzon aan met een gram witte fosfor in een met pure zuurstof gevulde bol en hij brengt leven in de brouwerij door met 220 kilo ongebluste kalk en water een jacuzzi op te warmen.

Elke proef in dit boek wordt verduidelijkt met opvallende kleurenfoto's en Gray legt bijna elk experiment stap voor stap uit. Wie zich houdt aan de veiligheidsinstructies kan de meeste van de 55 proeven zelf uitvoeren, van het maken van zinkende ijsblokjes tot sculpturen van natriumacetaat en het in brand steken van zuiver staal.

Of men al deze gekte nu na wilt doen of er alleen maar over wilt lezen, Gray maakt wetenschap spannend en voor iedereen makkelijk te begrijpen. De proeven zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ze verklaren ook op een unieke, boeiende en vaak humoristische manier de elementaire wetenschappelijke principes.

Theodore Gray is de auteur van het uiterst succesvolle De elementen. Hij schrijft columns voor Popular Science, is eigenaar van www.periodictable.com en maker van de fotografische affiche van het periodiek systeem die in vele universiteiten, middelbare scholen en musea hangt.
Info van de uitgever
[Fontaine uitgevers, 2011]

Spelen met vuur..

Theodore Gray · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789059564091