menu
 winkelmandje 

Sociale en antisociale impulsen in de mens (antiquariaat)

Individualiteit en gemeenschap

Rudolf Steiner

tweedehands boek

In vroegere fasen van de mensheidsontwikkeling was er nog geen sprake van een "sociaal vraagstuk". De mensen maakten deel uit van een groep, van een familie, van standen en klassen, waarbinnen de enkeling zijn vaste plaats had en zich geborgen kon voelen.
Een kenmerk van de nieuwe tijd is de emancipatie van het individu, dat zich gaat afzetten tegen zijn sociale omgeving. In het licht van de gehele loop van de ontwikkeling is dit proces van individualisering terecht. In onze tijd moeten we het feit onder ogen zien, dat er in onszelf "antisociale" krachten werkzaam zijn en móeten zijn. Maar deze ontwikkeling brengt ook grote gevaren met zich mee. Het samen werken en samen leven wordt steeds moeilijker, menselijke relaties worden vaak slechts met moeite in stand gehouden.
Volgens Rudolf Steiner hebben wij de taak, nu bewust nieuwe sociale vormen te scheppen. Dit kan alleen gebeuren op basis van werkelijke interesse in de andere mens.
Antisociale krachten hebben we vanzelf in ons. Sociale krachten daarentegen moeten we bewust tot ontwikkeling brengen. Rudolf Steiner geeft aan langs welke weg dit kan gebeuren.

info van de uitgever
[Vrij Geestesleven, 1982]

Sociale en antisociale impulsen in de mens (antiquariaat)

Individualiteit en gemeenschap

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 3.50

ISBN 906038136x

Antiquariaat

Van dit boek zijn meerdere tweedehands exemplaren beschikbaar in het antiquariaat van ABC Antroposofie.

Prijs: € 8.50