menu
 winkelmandje 

Sleutels tot het hart

verhalen en parabels uit Oost & West

Erich Kaniok

Sleutels tot het hart is een unieke verzameling korte spirituele verhalen en parabels, bijeengebracht uit verschillende geloofstradities en -culturen: van christelijke parabels en sufi-verhalen tot boeddhistische en joodse mystieke vertellingen.
Deze verhalen en parabels zijn niet bedoeld om te beleren. Achter de woorden, in hun stemming en atmosfeer, ligt inzicht verborgen, inzicht dat met taal nauwelijks over te brengen is. Al lezend en luisterend kan het gebeuren dat men onverwacht de 'leer zonder woorden' hoort, wakker geschud wordt, en misschien zelfs een innerlijke verandering ervaart.
Info van de uitgever
[Asoka, 6e druk 2010]

NBD|Biblion bespreking
Dit boek bevat vijftig korte verhalen en parabels uit religies als het boeddhisme, christendom, jodendom en soefisme. De verhalen gaan over alledaagse situaties, de relatie meester-leerling en koningen en prinsen. De situaties zijn herkenbaar, in eenvoudige taal geschreven en gemakkelijk te begrijpen. De meeste verhalen zijn ongeveer 2 tot 3 bladzijden. Ze zijn niet moraliserend, maar bevatten wijsheid en inzicht. Ze worden regelmatig gebruikt in het lezingencircuit. Deze bundel is het eerste deel van een serie verhalen- en parabelbundels die zullen verschijnen. Verzorgd uitgegeven, vierkant boek met ruime marges.

Sleutels tot het hart

verhalen en parabels uit Oost & West

Erich Kaniok · alles van deze auteur 

€ 14.75

ISBN 9789056701147