menu
 winkelmandje 

Shakespeare’s Romeo en Julia

Michael Rosen

Dit is het verhaal van een stad, twee families en twee geliefden, Romeo en Julia. Het verhaal is al heel oud en door allerlei mensen in verschillende landen en verschillende talen verteld. Sommigen hebben er een gedicht van gemaakt en anderen een prozaverhaal. Maar het is onder andere ook bewerkt in de vorm van liederen, een balletuitvoering en films.
In Londen bracht William Shakespeare dit verhaal tot leven in de jaren negentig van de zestiende eeuw. Michael Rosen, dichter, kinderboekenschrijver en Shakespearebiograaf, is erin geslaagd het beroemde verhaal van Romeo en Julia op een levendige, poëtische en tegelijk zeer toegankelijke manier voor jong en oud te laten herleven.
Zijn hoofddoel was daarbij de belangstelling op te roepen voor wat toneelstukken en theaterbezoek kunnen bieden. Ook als BBC-presentator heeft hij zich hiervoor steeds ingezet. In 1997 werd hem de Eleanor Farjeon Award uitgereikt, een prijs voor bijzondere verdiensten voor de jeugdliteratuur.
Jane Ray, onder andere bekroond met de Smarties Book Prize en viermaal genomineerd voor de Kate Greenaway Medal, heeft met haar onnavolgbare en fantasierijke illustraties een decor geschapen waarin het verhaal van Romeo en Julia een extra dimensie krijgt.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2003]

NBD|Biblion recensie
Prentvertelling van het romantisch liefdesverhaal van Romeo en Julia zoals het ooit door William Shakespeare is bewerkt en als toneelstuk bekend is geworden. In vijf bedrijven wordt op heldere en toegankelijke wijze de toedracht beschreven, beginnend met de openlijke vijandigheid van de twee rijkste families in de stad Verona tot en met de heftige verliefdheid van de jonge geliefden, die na gewelddadige vetes tussen de families eindigt in een dramatische ontknoping die uiteindelijk wel leidt tot verzoening van de beide families. Moeilijke woorden of niet meer bekende begrippen worden in de kantlijn kort toegelicht. De bedoeling van de prentvertelling is vooral het toneelstuk in zijn historische context te plaatsen en een verband te leggen met gebeurtenissen in het Londen aan het eind van de 16e eeuw. Met een korte inleiding en nawoord lukt dat goed. Michael Rosen is dan ook Shakespearebiograaf. Wat tevens sterk bijdraagt aan de historische connotatie zijn de kleurrijke, fantasievolle maar ook informatieve illustraties van Jane Ray. Vanaf ca. 10 jaar.

Shakespeare’s Romeo en Julia

Michael Rosen · alles van deze auteur 

€ 6.90

ISBN 9789062387809