menu
 winkelmandje 

Schilderen met aquarel

Inspiratie door bekende meesters

Brian en Uschi Bagnall

Hoe schildert Turner zijn expressieve landschappen? Hoe bouwt Nolde door het spel met water en verf zijn prachtige bloemschilderijen op? Geïnspireerd door het werk van grote meesters ontwikkelt u uw eigen schildervaardigheden. Schilderen met aquarel toont per hoofdstuk een bekend meesterwerk en analyseert de kenmerken en gebruikte technieken ervan. Daarna gaat uzelf aan de slag aan de hand van de stap-voor-stap uitleg. Dit boek zal iedere (amateur)kunstenaar verrijken met nieuwe kennis, vaardigheden en inzicht.
info van de uitgever
[Tirion Art, 2011]


NBD Biblion bespreking
Aquarelleren is een schildertechniek waarbij niet-dekkende waterverf wordt gebruikt. Aanvankelijk werd het aquarelleren gezien als techniek om tekeningen en etsen in te kleuren of als opzet voor een olieverfschilderij. Na een verzelfstandiging als techniek voor landschappen, afbeeldingen van planten en stadsgezichten, heeft de aquarel zich onder meer via enkele expressionisten ontwikkeld tot een heel eigen, moderne schildervorm.
In deze uitgave wordt aan de hand van het werk van zeven bekende kunstenaars getoond hoe je een aquarel kunt maken. Allereerst wordt uitgelegd welk materiaal je kunt gebruiken. Daarna volgt in het tweede hoofdstuk kort enige theorie over compositie en kleurgebruik. Tot slot wordt in hoofdstuk drie aan de hand van het werk van William Turner, Paul Cezanne, August Macke, Lyonel Feininger, Emil Nolde, Paul Klee en Wassily Kandinsky getoond wat voor verschillende stijlen van aquarelleren er bestaan. Bij elke schilder wordt op het werk ingegaan, waarna enkele oefeningen en tips volgen om in de betreffende stijl aan de gang te gaan.
Prettig vormgegeven; leuke manier om met een schildertechniek kennis te maken.

Schilderen met aquarel

Inspiratie door bekende meesters

Brian en Uschi Bagnall · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789043913270