menu
 winkelmandje 

Schilderen, boetseren en tekenen

als kunstzinnige therapie

Mimi Avelingh

Genezen door middel van kunst is niet nieuw. Zo was het bekende Isenheimer altaar in Colmar, geschilderd door Matthias Grünewald, speciaal bestemd voor de zieken die in het Dominicaner klooster Unterlinden werden verpleegd. In nog vroeger tijden - in de oude Egyptische cultuur -speelden kleuren een rol bij herstel van gezondheid.

Dit boek, dat ontstaan is naar aanleiding van een vraag van psychologen over de werking van kunstzinnige therapie bij fobische angsten, geeft voor zowel vakmensen als leken een boeiende, verhelderende kijk op het gehele gebied van de kunstzinnige therapie. Mimi Avelingh zet op heldere wijze uiteen wat voor effect kleuren op de mensen kunnen hebben, hoe het boetseren in klei en het werken met lijnen genezend kunnen werken op bepaalde ziekteprocessen in de mens. De vele praktijkvoorbeelden en afbeeldingen van werkstukken van patiënten laten zien dat wie therapeutisch schildert, tekent of boetseert, actief aan zichzelf werkt, aan de eigen gezondheid, aan het eigen welbevinden.

Mimi Avelingh was ruim 20 jaar werkzaam als kunstzinnig-therapeute in het therapeuticum Helianth in Rotterdam. Daarnaast had zij een praktijk aan huis en was zij docente aan de post-academische opleiding Antroposofische Psychotherapie.

[info van de uitgever]

Schilderen, boetseren en tekenen

als kunstzinnige therapie

Mimi Avelingh · alles van deze auteur 

€ 26.00

ISBN 9789062385461