menu
 winkelmandje 

Schelpen

Rykel H. de Bruyne

De 'Veldgids Schelpen' behandelt ruim 330 soorten schelpen en weekdieren uit de Noordzee. De soorten zijn overzichtelijk ingedeeld naar klasse. Van elke soort zijn verschillende kleurenfoto's opgenomen om herkenning te vergemakkelijken. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Ruim 330 soorten schelpen en weekdieren uit de Noordzee
heldere determinatiesleutel, voorzien van schematische tekeningetjes prachtige kleurenfoto's van de schelpen en weekdieren.

Deze schelpengids geeft tevens informatie over uiterlijk, herkenning, ecologie en voorkomen. Inclusief verklarende woordenlijst, literatuurlijst, nuttige adressen en register van Nederlandse en wetenschappelijke namen. Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schelpenzoekers en weekdierenkenners.

De 'Veldgids Schelpen' is een volledig herziene uitgave van de gelijknamige schelpengids uit 2004, die al enige tijd was uitverkocht. In de tweede editie (2020) werden ook de zeenaaktslakken opgenomen, evenals alle nieuwe soorten (vooral exoten) die er sinds 2004 in de Nederlandse fauna bij zijn gekomen. Aan deze derde editie zijn opnieuw soorten toegevoegd.

info van de uitgever
KNNV, 2022

Schelpen

Rykel H. de Bruyne · alles van deze auteur 

€ 34.95

ISBN 9789050119023