menu
 winkelmandje 

Rembrandts late religieuze portretten

Arthur K. Wheelock (e.a.)

Een van de meest fascinerende aspecten van Rembrandts buitengewone artistieke loopbaan is zijn serie halfportretten van peinzenden religieuze figuren, die dateren van eind jaren vijftig begin jaren zestig van de zeventiende eeuw. Deze portretten, die Rembrandt schilderde tijdens een moeilijke periode in zijn leven, behorende tot de meest levensechte van zijn oeuvre.
Met zijn overvloedige kleurenfoto's en actuele onderzoeksresultaten levert Rembrandts late religieuze portretten een wezenlijke bijdrage aan het inzicht in dit unieke en prikkelende deel van Rembrandts oeuvre.
Info van de uitgever
[Waanders Uitgevers]

NBD|Biblion recensie
Wat men niet vaak ziet, is dat een catalogus van een buitenlandse tentoonstelling (Washington V.S.) in Nederland wordt uitgebracht zonder dat de tentoonstelling meekomt. Dat dit hier toch is gebeurd, is terecht. De elf portretten van apostelen en evangelisten die Rembrandt rond 1660 maakte, behoren tot zijn allerbeste werken uit zijn laatste periode. Nog eens zes andere uit Rembrandts school doen er kwalitatief niet voor onder. Drie toelichtende essays door uitstekende Amerikaanse Rembrandtkenners verlenen de serie de nodige kunsthistorische achtergrond. Vooral de bijdragen van Wheelock en Sutton zijn toegankelijk geschreven, die van Manuth - hij werkte ook mee aan de Caravaggio/Rembrandtcatalogus - levert iets zwaardere kost. Ook de beschrijvingen van de afzonderlijke schilderijen zijn helder en informatief. Naast de uitstekende bibliografie is een appendix over de evangelisten en apostelen een nuttige bijdrage.

Rembrandts late religieuze portretten

Arthur K. Wheelock (e.a.) · alles van deze auteur 

€ 9.90

ISBN 9789040090684