menu
 winkelmandje 

Puzemuze

of op weg naar Rothko

Wim Hofman


Luuk en Kwastje schilderen graag.

De zon, een portret.

Het lukt niet altijd precies zoals ze willen.

Maar dat geeft niet.

Ze gaan naar de zee.

Schilder ons maar, zeggen de wolken.

Wij willen ook geschilderd worden! roepen de golven.

Dan komt Puzemuze uit de lucht vallen.

Samen gaan ze op avontuur.

Info van de uitgever
[Leopold, 2014]


NBD Biblion bespreking
Luuk schildert een portret van zijn vriendinnetje Kwastje. Samen gaan ze naar zee. Daar roepen de wolken en de golven dat ze ook op een schilderij willen staan. Aan het strand komt Puzemuze uit de lucht vallen. Luuk en Kwastje laten alle schilderijen aan Puzemuze zien.
Dan belanden ze in Onland. Deze wereld is onaangenaam, vooral de bewoners van dit land zijn negatief. Puzemuze haalt de kinderen weg uit het vreemde land en samen bezoeken ze een museum.
Dit boek hoort bij de tijdelijke tentoonstelling* over Mark Rothko in het Gemeentemuseum Den Haag. Het prentenboek heeft een filosofische inslag en geeft aanleiding om met kinderen na te denken over kunst. Puzemuze dient als stimulans om de wereld anders waar te nemen. De gebeurtenissen in het verhaal zijn fantasierijk. De illustraties zijn kleurrijk en alluderen op het werk van Rothko. Bij deze allusies wordt gefantaseerd over de voorstelling van het schilderij. Het gebruik van kleur staat daarbij centraal. De tekeningen hebben geen omtreklijn, het ontbreken daarvan verwijst naar het werk van Rothko. Een boeiende eerste kennismaking met kunst. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Puzemuze

of op weg naar Rothko

Wim Hofman · alles van deze auteur 

€ 14.99

ISBN 9789025866112