menu
 winkelmandje 

Puur natuur - baby en peuter

100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse

In 'Puur natuur - baby en peuter' onthult sterrenchef Alain Ducasse - samen met diëtiste Paule Neyrat - zijn geheimen voor een ultieme smaakontwikkeling bij baby's en jonge kinderen.
We weten het allemaal: voor een optimale smaakontwikkeling bij baby's is het beter zelfgemaakte hapjes te serveren dan iets uit een potje. 'Puur natuur - baby en peuter' van chef-kok Alain Ducasse ondersteunt ouders daarbij.
Ducasse adviseert gemakkelijk te vinden en betaalbare producten, het liefst biologisch en lokaal geproduceerd. Vervolgens bereidt hij gerechten als Zachte aardappeltjes met spek en rode uitjes, Heek met grapefruit en erwtjes of Krab met avocado en andijvie. 'Puur natuur - baby en peuter'bevat sfeervolle tekeningen, smaakvolle foto's en veel praktische tips. Met honderd zeer gevarieerde recepten, eenvoudig om te maken en heel erg lekker.
Goed eten begint al in de wieg.
Chef-kok Alain Ducasse ontwikkelde al op jonge leeftijd een grote voorliefde voor mediterrane gerechten. In zijn indrukwekkende loopbaan - op dit moment leidt hij driesterrenrestaurants in Monaco, Parijs en Londen - is hij steeds op zoek naar vernieuwing, niet alleen als kok, maar ook als hoteleigenaar, restaurantontwikkelaar, auteur en docent.

NBD Biblion bespreking
Een uit het Frans vertaald kookboek uit 2012 (A4 hardcover) met honderd recepten voor baby's en peuters (vanaf 6 maanden tot 3 jaar) gebaseerd op verse ingrediënten. Het boek is samengesteld door Jérôme Lacressonnière, Paule Neyrat en Alain Ducasse die door het boek heen ter verstrooiing een schriftelijke communicatie onderhouden waarin tips, adviezen en prietpraat voorbij komen. Alain Ducasse wil met dit boek bewerkstelligen dat kinderen op jonge leeftijd al een goede smaak leren ontwikkelen. Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: Moestuin, Akker, Zee, Weiland, Boomgaard. Bij elk recept staat voor welke leeftijd (in maanden uitgedrukt) het gerecht geschikt is en onderaan de pagina staat in welk seizoen de gebruikte ingrediënten op hun best zijn. De receptuur is helder en eenvoudig beschreven en varieert van simpel tot inspirerend. Geen voedingswaarden. Fotografie is afwisselend aflopend met eindresultaat van receptuur afgewisseld met beelden van etende kinderen. Het boek wordt opgefleurd door grappige illustraties. Met index.

Puur natuur - baby en peuter

100 recepten voor eenvoudige, gezonde en lekkere recepten

Alain Ducasse · alles van deze auteur 

€ 7.90

ISBN 9789077902141