menu
 winkelmandje 

Probleemkinderen begrijpen en helpen.

Ervaringen in de heilpedagogie

Jelle van der Meulen en Hanneke Sleutel

tweedehands boek

Zwakzinnige kinderen brengen ons soms in verlegenheid. Zij doen onverwachte dingen en gaan op een raadselachtige wijze hun eigen weg. Eigenlijk kunnen we ons niet voorstellen wat zo'n leven voor zin heeft.

In de antroposofische zwakzinnigenzorg – ook wel heilpedagogie genoemd -worden verstandelijk gehandicapte kinderen en volwassenen vanuit een uitgesproken positieve houding benaderd. Hun bestaan wordt bepaald niet als kansloos en zinloos gezien.

In dit boek vertellen medewerkers van heilpedagogische instituten over hun werk en de achtergronden daarvan. Vragen worden beantwoord als: Waar kun je naar toe als je twijfelt over de vermogens van je kind? Wat voor vormen van opvang zijn er (Tobiasscholen, dagbehandeling, kinderpsychiatrie)? Maar ook: wat is zwak-zinnigheid eigenlijk? Wat is de zin van zo'n bestaan? Hoe kunnen zwakzinnige mensen zich toch ontwikkelen. Uitvoerig komen Bernard Lievegoed en Nel Schatborn - twee pioniers van de heilpedagogie in Nederland - aan het woord, onder meer over het ontstaan van de heilpedagogie.

Het boek biedt een schat aan informatie voor ouders en hulpverleners.

[Informatie van de uitgever]

Probleemkinderen begrijpen en helpen.

Ervaringen in de heilpedagogie

Jelle van der Meulen en Hanneke Sleutel · alles van deze auteur 

€ 2.00

ISBN 9060383338