menu
 winkelmandje 

Prins Glimlach

John A. Rowe

In het land van koning Somberman lacht nooit iemand. Niet omdat iedereen ongelukkig is, maar niemand weet gewoon meer hoe het moet, lachen.
Als er een nieuw prinsje wordt geboren, schrikt het hele land op. Het prinsje kijkt zo raar, hij is vast ziek. De doktoren weten zich geen raad, maar dan gebeurt er ineens iets met de koning. Het gezicht van het kleine prinsje werkt op zijn lachspieren, en langzaam maar zeker begint het hele land te lachen. Zo komt de kleine prins aan zijn naam 'Prins Glimlach'.
Info van de uitgever
[De Vier Windstreken, 2008]


NBD|Biblion recensie
In dierenkoninkrijk Somberland is iedereen vergeten hoe hij moet (glim)lachen. De vorst en vorstin van Somberland worden opgeschrikt door de geboorte van hun zesde zoon. Deze jonge prins heeft een opmerkelijke uitdrukking op zijn snoet. De prins wordt onderzocht door alle geleerden van het land, maar er mankeert hem niets. Wat is er aan de hand? Wat ouderwets aandoend, vooral in aardetinten uitgevoerd prentenboek waarin het straatbeeld, de huizen en de dieren afgebeeld zijn zoals ze in de boeken van Charles Dickens voorkomen. De prenten zijn deels met computertechniek vervaardigd. De prent op de rechterbladzijde is bladvullend, op de linkerbladzijde is een kleinere illustratie onder de leestekst gezet. De tekst staat in een grote letter met schreef en een ruime interlinie. Vanaf ca. 5 jaar

Prins Glimlach

John A. Rowe · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789051160499