menu
 winkelmandje 

Permacultuur in je moestuin

Christopher Shein

Het eerste permacultuur moestuinboek, geschikt voor het Nederlandse klimaat.
Een praktisch tuinierboek voor beginnende groene vingers en geoefende tuiniers, stap voor stap naar een moestuingeënt op permacultuur principes.
Permacultuur in je moestuin behandelt veel soorten fruit, groentes en kruiden. Het boek wijst je de weg naar een veerkrachtige samenhang in je tuin: Hoe je slimme combinaties van planten maakt die elkaar versterken, hoe je nuttige insecten naar je tuin lokt en hoe je de bodem in een gezonde balans brengt.
Permacultuur is gebaseerd op observatie van natuurlijke processen en hoe je met de natuur mee kunt werken en haar vóór je kunt laten werken. Het is een beproefde ecologische manier van tuinieren die steeds meer navolging vindt. Biodiversiteit is daarbij een belangrijk uitgangspunt.
Permacultuur is een uitstekende manier om slim en in ecologisch evenwicht te tuinieren.
Info van de uitgever
[Jan van Arkel. 2014]

NBD Biblion bespreking
Een zeer uitgebreid boek waarbij wordt uitgegaan van een vorm van tuinieren volgens de principes van de permacultuur. De schrijver woont in Californië en gebruikt zijn eigen tuin(en) als voorbeeld. Lucas Brouns en Maranka Spoor, specialisten in de permacultuur, hebben het boek vertaald en sterk bewerkt voor onze klimaatomstandigheden. De principes van deze vorm van tuinieren worden uitgebreid beschreven. Het komt erop neer dat je zowel in je tuin als op het balkon eetbare planten kunt kweken. Het uitgangspunt is een gezonde grond, goede combinaties van planten en een goed evenwicht tussen nuttige insecten en planten. Een boek dat past in de huidige opvatting van moestuinieren en voor de nodige kennis en achtergrond zorgt. Complimenten voor de vertalers/bewerkers die ervoor zorgden dat het boek ook hier gebruikt kan worden. Bevat veel kleurenfoto's en illustraties in kleur en zwart-wit. Met register.

Permacultuur in je moestuin

Christopher Shein · alles van deze auteur 

€ 29.95

ISBN 9789062245352