menu
 winkelmandje 

Paddington de tuinman

Michael Bond


Een van de leukste dingen van het wonen bij familie Brown vindt Beertje Paddington de prachtige tuin. Maar een tuin moet je onderhouden en Paddington helpt graag een pootje. Maar echte groene 'pootjes' heeft hij natuurlijk niet...
De boeken van Beertje Paddington, waarvan wereldwijd ruim 35 miljoen exemplaren zijn verkocht in meer dan 40 talen, vertellen het verhaal van een uit Peru afkomstige beer die is opgevoed door zijn tante Lucy. Hij verhuist naar Londen maar verdwaalt op Paddington Station met om zijn nek een bordje met de tekst: zorg alstublieft voor deze beer. Dank u.

info van de uitgever
[Aerial, 2015]

NBD Biblion bespreking
Beertje Paddington woont bij de familie Brown en heeft het daar meer naar zijn zin dan in Peru. De tuin van hun huis in Londen vindt hij fantastisch. Hij en de kinderen Jonathan en Judy krijgen ieder een eigen hoekje van de tuin. Probleem is nu een goed tuinontwerp.
Op de bouwplaats, waar Paddington commotie veroorzaakt om een potje jam, bedenkt hij dat het een rotstuin moet worden. Tot zijn grote verbazing wint hij de wedstrijd van de Nationale Tuindag.
Paddington is een klassieker uit de vijftiger jaren. De moraal is wel aanwezig: houd je kind zinvol bezig, dan haalt het geen kattenkwaad uit.
De illustraties hebben een typisch Engelse sfeer, in pen gecombineerd met aquarel, gedetailleerd en in zachte kleuren. Grapjes in de tekeningen nodigen uit tot steeds maar weer bekijken. Ze lopen soms door over twee bladzijden en zijn merendeels paginavullend

Paddington de tuinman

Michael Bond · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789402600582