menu
 winkelmandje 

Over begrijpen en beslissen

Onderzoek naar de grondslagen van het kennen

Jaap van Rijswijk

In uw privéleven en in uw werk komt u dagelijks situaties tegen waarbij moet worden geoordeeld en beslist over kleine en cruciale zaken. Maar hoe kom je tot een juist inzicht om een goed besluit te kunnen nemen? Is daarbij het waarnemen van een situatie voldoende of voegt het denken ook nog iets toe aan dit proces?

In deel I wordt verduidelijkt dat waarnemen en denken de twee pijlers zijn waarop onze oordelen en besluiten behoren te worden gebaseerd. Die tekst werd en wordt gebruikt als leidraad tijdens studietrajecten in groepsverband. Het betreft filosofie pur sang. Het zich gaan bezighouden met observaties van het denken is de eerste beslissende stap tot verheldering van zelfkennis en kennis van het denken. De deur tot het zelfstandig kennen en vrije handelen, tot zelfkennis en zelfsturing, opent zich. Een nieuwe wereld wordt bereikbaar, men betreedt het avontuur van het zuivere denken.

In het verlengde van de in deel I behandelde kennistheorie bevat deel II gezichtspunten voor het bereiken van doelgerichte resultaten. Deel II kan men individueel bestuderen en begrijpen. Delen van deze inhoud lenen zich ervoor over een lange periode experimenterend te worden toegepast. Idealiter wordt uw exemplaar dus een beduimeld boek. Het boek is bestemd voor ondernemende mensen die zichzelf een buiten henzelf gelegen doel hebben gesteld en aan de verwerkelijking daarvan â€' samen met anderen â€' succesvol willen werken. Behalve het bereiken van beoogde resultaten gaat een dergelijke bestudering en toepassing gepaard met een bijzondere persoonlijke ontwikkeling, namelijk een groeiend bewustzijn van het eigen menszijn.

info van de uitgever
Jaap van Rijswijk, 2018

Over begrijpen en beslissen

Onderzoek naar de grondslagen van het kennen

Jaap van Rijswijk · alles van deze auteur 

€ 15.00