menu
 winkelmandje 

Ouderdom

een vruchtbaar perspectief

Rudolf Steiner

Wij weten met onze bejaarden niet goed raad. Vergrijzing is een maatschappelijk probleem geworden. De ooit zo opgewekt begonnen 'zorg voor de oudere mens' is zelf onderwerp van aanhoudende zorg.

In een maatschappelijk wispelturig klimaat worden mensen ouder. Men staat op een zijspoor, behoeft niet meer te werken. De menselijke binding in een gelaagde en levende sociale omgeving verdwijnt. De kwalen, de gebreken nemen toe. Welk perspectief biedt de ouderdom?

Rudolf Steiner biedt in deze voor het eerst in deze samenstelling verschenen teksten een aantal gezichtspunten voor een vruchtbaar perspectief. Ouder wordende mensen, en wie beroepshalve of anderszins met hen te máken heeft, worden op het spoor gezet om de ouderdom te beleven en te zien binnen de totale biografie en om de wisselwerking tussen de oudere en de jongere mens als inspiratiebron te gebruiken. Tevens dragen deze teksten gezichtspunten van menskundige aard aan, zodat men niet alleen de vergrijzende, aftakelende mens ziet, maar ook de mens ontdekt, die geleerd heeft in het leven te vertrouwen, en deze fase van zijn leven gebruikt om de opmaat te vinden voor een volgend leven.

(Uit verschillende GAs)

Ouderdom

een vruchtbaar perspectief

Rudolf Steiner · alles van deze auteur 

€ 19.90

ISBN 9789062383719