menu
 winkelmandje 

Open je hart

Dalai Lama

Hoe verander je een egoïstisch hart in een onbaatzuchtig en open hart? De Dalai Lama laat in Open je hart zien hoe impulsieve emoties een obstakel vormen voor het vinden van geluk. Aan de hand van voorbeelden uitn eigen leven, meditaties en oefeningen toont hij hoe destructieve gevoelens te temperen zijn. Hij leert ons dat een rusteloze ziel kan veranderen in een gelukkige geest, simpelweg door het hart te openen.
Open je hart is een inspirerende leeservaring voor wie geïnteresseerd is in het Boeddhisme en op zoek is naar meer zelfkennis, geschreven door een van de wijzere geesten van deze tijd.

info van de uitgever
[Xanderuitgevers, 3e druk 2017]

NBD Biblion bespreking
In augustus 1999 gaf de Dalai Lama een aantal lezingen in New York. Hij deed dat op basis van drie belangrijke boeddhistische geschriften, namelijk de 'Middellange stadiums van meditatie' van meester Kamalashila, 'De zevenendertig oefeningen van bodhisattva's' van Togmay Sangpo en de 'Acht verzen om de geest te ontwikkelen' van Langri Tangpa. Zonder deze teksten letterlijk weer te geven leidt de Dalai Lama de lezer geleidelijk door de verschillende stadia van het pad naar de verlichting heen. Het doel is om de aanwezigen inzicht te geven in de methoden om werkelijk geluk te verkrijgen.
Als geleidelijk duidelijk wordt hoe we onszelf kunnen bevrijden van het lijden wordt de overstap gemaakt naar het opwekken van de wens ook anderen van dat lijden te bevrijden, het mededogen voor alle wezens. De Dalai Lama legt uit dat, op basis van gestilde concentratie, diep inzicht kan worden verkregen in de ware aard van het bestaan, de echte tegenkracht tegen het lijden.
Het geheel wordt in duidelijke bewoordingen uiteengezet en is voor zowel boeddhisten als niet-boeddhisten te begrijpen en toe te passen

Open je hart

Dalai Lama · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789401608916