menu
 winkelmandje 

Opdat mensen het horen (deel 2)

Het mysterie van de kerstconferentie 1923|1924

Sergej O. Prokofieff

Wat wilde Rudolf Steiner zeggen toen hij de Kerstconferentie een 'wereld-keerpunt der tijdenbegin' noemde?
Sergej Prokofieff leeft al vele jaren met deze vraag en zoekt een weg om tot een esoterisch begrip van de Kerstconferentie te komen. Hij belicht verschillende aspecten van deze fundamentele impuls van de antroposofische beweging en het centrum daarvan, de grondsteen en zijn meditatie. Want alleen door bewust om te gaan met deze impuls kan de Kerstconferentie steeds weer tot leven worden gebracht en kan het geestelijke wezen daarvan beleefd worden.
Het gaat in deze beschrijving vooral om het harte-inzicht, het begrijpen van de zintuiglijk-bovenzinnelijke realiteit van de Kerstconferentie. Voor deze benadering is uitgegaan van drie gezichtspunten die door Rudolf Steiner zelf zijn aangegeven: de relatie van de Kerstconferentie tot de ontwikkeling van de mensheid; de innerlijke relatie van elke individuele antroposoof tot de Kerstconferentie; de betekenis ervan voor Rudolf Steiner zelf.

Deze Nederlandse vertaling is het tweede deel van Menschen mögen es horen. Das Mysterium der Weihnachtstagung, dat voor Nederland in drie delen zal worden uitgegeven. De aparte hoofdstukken vormen steeds een afgerond geheel en kunnen daardoor ook onafhankelijk van elkaar worden gelezen.
Info van de uitgever
[Christofoor, 2012]

Opdat mensen het horen (deel 2)

Het mysterie van de kerstconferentie 1923|1924

Sergej O. Prokofieff · alles van deze auteur 

€ 25.00

ISBN 9789060386873