menu
 winkelmandje 

Onze hond

Helen Oxenbury

Dit is een van de delen uit de klassieke vierdelige serie eerste verhalenboekjes van Helen Oxenbury. Zij weet in deze reeks perfect de kleine, maar gedenkwaardige momenten uit de kindertijd vast te leggen. Haar beschrijvingen zijn een genot om voor te lezen, terwijl haar illustraties de liefdevolle warmte van de kindertijd laten zien.

Het zijn klassiekers, geschreven en geïllustreerd door een van 's werelds meest vooraanstaande en beroemdste kinderboekenmaaksters. Het is een ideale manier om een levenslange liefde voorboeken te starten, maar het zijn ook geweldige boekjes om hardop te lezen door beginnende lezers.

Info van de uitgever
[Christofoor, 2016]


NBD Biblion bespreking
Een jongetje vertelt in flash-back hoe de hond elke dag uitgelaten moet worden. Dat is soms moeilijk, want de hond heeft andere ideeën over een leuke wandeling dan zijn bazen. Vooral de subtiele humoristische tekeningen op elke pagina zijn heel herkenbaar voor hondeneigenaars: wat mismoedige gezichten van de ”uitlaters” in weer en wind naast de zwiepende staart van de verheugde hond, het gevecht in bad, en vanuit het hondenperspektief de vlucht met wilde achtervolging.
Schijnbaar simpel weet de illustratrice in potlood, met hier en daar zacht ingekleurde vlakken, de essentie te treffen. Op elke dubbele bladzijde staan enkele regels tekst met veel dialoog en in een grote, schreefloze letter. Vanaf ca. 3 jaar.

Onze hond

Helen Oxenbury · alles van deze auteur 

€ 5.00

ISBN 9789060388020