menu
 winkelmandje 

Onweer

Anna Woltz

Sam weet het zeker: haar ouders geven niks om haar. En waarom zouden ze ook? Ze is niet extra mooi, slim of grappig en ze weet nooit hoe ze moet doen tegen andere kinderen. Ze is alleen goed in gekke dingen: bergbeklimmen, ruzie maken, onweer voorspellen, wonden verbinden.
Dat moet maar eens veranderen. Helemaal alleen gaat Sam naar Italië om te helpen in het hotel van haar tante. Daar is net een fotoshoot aan de gang met twee Nederlandse kinderen: Raf, een arrogant fotomodel van vijftien en zijn zusje Larissa, een wonderlijk meisje van tien dat altijd vrolijk is.
Recht voor het hotel ontploft een auto. In het land van de maffia gaat Sam samen met Raf en Larissa op zoek naar de dader. Ze reizen naar het hooggebergte helemaal in het noorden van Italië, naar ravijnen, eeuwige sneeuw en verraad. Zou Sam misschien toch meer kunnen dan ze denkt?
Info van de uitgever
[Leopold, 2e druk 2010]


NBD Biblion bespreking
De ouders van Sam (13) werken met probleemkinderen. Als Sam op diefstal wordt betrapt, voelt ze zich afgewezen als ze naar Italie wordt gestuurd om haar leven te beteren. In het hotel waar ze werkt als kamermeisje, ontmoet ze twee kinderen die als fotomodel zuchtend van de ene naar de andere fotoshoot gaan. Larissa (10) is meteen gek op Sam en betrekt haar bij hun leventje. De arrogante Raf (15) en de botte Sam botsen in het begin. Waarom broer Ollie er niet bij is, wordt later duidelijk. Eerst wacht hun een gevaarlijke klus: het lijkt erop dat Fabio, de vriend van de moeder, heult met de maffia. Maar hoe bewijs je dat? Een originele intrige die zich mondjesmaat ontwikkelt, waardoor het van a tot z spannend is. Elk hoofdstuk wordt vanuit Sam personaal verteld, met aan het eind steeds een dagboekfragment van Raf. Die afwisseling maakt het levendig. De drie kinderen worden neergezet als kinderen die het niet alleen maar leuk hebben met elkaar. Met vallen en opstaan worden ze een tikje wijzer. Zeer goed verhaal. De jonge auteur heeft meer jeugdboeken op haar naam staan, waaronder 'Tien dagen in een gestolen auto' en 'Aangespoeld'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Onweer

Anna Woltz · alles van deze auteur 

€ 13.95

ISBN 9789025853426