menu
 winkelmandje 

Omgaan met je levenslot

Joop van Dam

Iedere mens ontwikkelt zich steeds verder; daarvoor heeft hij meer dan één leven nodig. Aan het huidige leven zijn andere levens voorafgegaan en zullen er nog vele volgen.
Tussen de dood en een nieuwe geboorte worden de daden uit het voorgaande aardeleven verwerkt.
Het levenslot dat je op aarde ontmoet is door je eigen hogere wezen bepaald en gewild. Mét al zijn mogelijkheden en beperkingen, waarmee je in je leven aan het werk kunt.
Hoe kun je bewustzijn voor je lot (of 'karma') ontwikkelen? Joop van Dam geeft ons handvatten ook in de vorm van oefeningen.
info van de uitgever
[Pentagon, 2018]

NBD Biblion bespreking
De auteur (1932-2016) was huisarts te Haarlem, voorzitter van de Anthroposofische Vereniging in Nederland en een van de meest gerespecteerde vertegenwoordigers van de antroposofische geneeskunde in Nederland. In deze naar een voordracht uit 1986 bewerkte tekst karakteriseert hij hoe de moderne mens door bewust om te gaan met zintuigindrukken, herinneringen en innerlijke beelden en door alert te zijn op de gewaarwordingen en ervaringen bij het inslapen en wakker worden en, voor zover dat mogelijk is, tijdens de slaap, inzicht in en gevoel kan krijgen voor zijn levenslot (met een oudere term: het karma genoemd). Essentiële motieven uit de antroposofie worden levend en ongedwongen in verband gebracht met alledaagse belevingen waar ieder mens die dat wil zo mee kan leren omgaan, dat ze inderdaad een sleutel blijken te zijn tot besef omtrent het karma. Enige voorkennis van of vertrouwdheid met antroposofie is niet nodig. Het enige bezwaar is dat de tekst uiterst beknopt is. Duidelijke druk.

Omgaan met je levenslot

Joop van Dam · alles van deze auteur 

€ 12.00

ISBN 9789492462237